AOW omhoog?

Moet de AOW omhoog?

Er zijn diverse meningen te vinden en te horen omtrent de AOW. Moet de AOW omhoog? De vraag is sterk onderhevig aan hoe uw eigen situatie of die van een familielid eruit ziet. Als we puur en alleen naar de cijfers zouden kijken dan zouden we kunnen stellen dat de AOW omhoog moet. Echter gaat het in de praktijk er vaak anders aan toe. We hebben te maken met veranderingen in gezondheid, persoonlijke situaties, vroegtijdig ontslag, andere uitkeringen en toeslagen. Ook de economische situatie en het beleid vanuit de politiek veranderd constant. Er is dus eigenlijk geen peil op te trekken en dat maakt het beantwoorden van deze vraag, zoals zo vele, erg moeilijk.

We zouden kunnen stellen dat het verhogen van de AOW-leeftijd een positieve invloed zou hebben op de financiƫle situatie van veel mensen. Is het echter wel haalbaar dat mensen in Nederland langer doorwerken? Kunnen mensen nog wel 2-3 en misschien wel 4-5 jaar langer doorwerken? Hoe is het gesteld met de gezondheid en wil de baas nog wel zolang iemand in dienst hebben? In de praktijk komt er veel meer bij kijken dan simpelweg een besparing of een bezuiniging.

Gemiddelde levensverwachting

Het uiteindelijke plan van het kabinet is om de AOW-leeftijd af te laten hangen van de gemiddelde levensverwachting. Dat zal voor Nederland dan zo rond de 70 jaar liggen. Bent u bereid als werknemer te werken tot uw 70e, en als u dat wel bent, denkt u dit dan ook daadwerkelijk vol te kunnen houden? Is het fysiek en ook mentaal gezien haalbaar? Daarnaast komt nog de vraag of de werkgever bereid is die extra jaren door te betalen voor iemand die hoogstwaarschijnlijk niet meer full-time inzetbaar is.

Verandering

Als we willen dat de AOW-leeftijd wordt verhoogd dan zal er ook wat moeten veranderen op de werkvloer. De ouderen zullen dan een stapje terug moeten doen voor de jongeren, maar zich moeten laten gelden als de vraagbaak en bron van expertise. Het delen van de kennis moet belangrijker worden. Een soort coach of mentor voor de opkomende jonge breinen. Want met meer kennis kan de ontwikkeling van een ieder worden verbeterd en kunnen de oude van dagen meer voldoening halen uit hun werkzaamheden en hun ervaring die ze in al die jaren hebben opgebouwd. Delen is vermenigvuldigen komt hier met goede moed naar voren te klinken, maar of dit ook toepasbaar kan worden gemaakt door werkgevers met visie? Dat is nog even de vraag.

Antwoord

Moet de AOW omhoog? Vanuit een bezuiniging oogpunt zouden we neigen om ja te zeggen, maar of het op de lange ook daadwerkelijk geld bespaart moet nog blijken. Er is pas een duidelijk antwoord te vergeven als we de resultaten onder ogen hebben. Tot die tijd zal de tijd het leren.